Skip to main content

Samen kom je verder!

Bij De Bakbox geloven we in het delen van leuke en positieve momenten, omdat dat de basis is voor willen ontwikkelen. Samen bakken is meer dan een activiteit; het is een reis van succeservaringen zien, spel en plezier. In het hier en nu, als een vorm van mindfulness, verbinden ouders en tieners zich tijdens de activiteit en raken in gesprek.

Samen bakken betekent samen groeien. Met De Bakbox heb je een leuke activiteit voor ouders en kinderen. Maak deel uit van onze bakcommunity en ontdek de magie van samen bakken!

De kracht van bakken

In het hart van De Bakbox ligt het geloof in de kracht van bakken als meer dan een eenvoudige keukenactiviteit. Het is een vorm van communicatie, een manier om jezelf uit te drukken. Uit onderzoek van Hiemstra & Bohlmeijer blijkt dat de focus leggen op wat goed gaat, bijdraagt aan het ontdekken en geloven in je eigen talenten. Bakken is toegankelijk voor iedereen, en de mate van ondersteuning en het proces kan worden aangepast om succes te garanderen.

Veel tieners ervaren moeilijkheden bij het openstellen naar volwassenen, maar wanneer ze creatief bezig zijn, bijvoorbeeld met bakken, voelen ze zich vrijer. Het versterkt de band tussen ouder en tiener, maakt sterke punten duidelijker en creëert een samenwerking voor gewenste verandering.

Kom en ontdek hoe bakken verbindt en deel betekenisvolle momenten thuis en voor andere jongeren.

“CUPCAKES ARE MUFFINS THAT HAVE THE GUTS TO SHINE”

Samen bakken is hartstikke fijn én goed voor je hoofd!

Hier zijn een paar redenen waarom:

Uitlaatklep

Bakken is een soort uitlaatklep. Als je even niet goed weet hoe je moet vertellen wat er in je hoofd omgaat, dan kun je het in je baksels stoppen. Lekker creatief bezig zijn!

Blijheid en Welzijn

Bakken maakt blij! Volgens onderzoekers, helpt bakken je om je te focussen en te genieten van het moment. Dat is beter dan steeds nadenken over wat er kan gebeuren of al gebeurd is. (Bron: Thomson, J. (2017), [Huffpost](https://www.huffpost.com/entry/baking-for-others-psychology_n_58dd0b85e4b0e6ac7092aaf8)*)

Samenwerken en Zelfvertrouwen

Als je samen bakt, krijg je meer zelfvertrouwen en leer je goed samenwerken. Ook is het goed voor je gevoel van eigenwaarde. En dat is belangrijk! (Bron: Farmer, N., & et al. (2021), [Front. Psychol.](https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpsyg.2021.648553/full)*)

Ontspanning

Bakken werkt als een soort therapie. Het vermindert stress en maakt je blij. Het is alsof je controle hebt over iets, voldoening voelt, en het delen met anderen maakt het nog leuker. (Bron: Farmer, N., & et al. (2018), [Health Educ Behav](https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29558880/)*)

Dus, ga lekker samen bakken! Het is niet alleen lekker, maar ook goed voor je humeur en hoe je je voelt. Probeer het uit en ontdek de heerlijke voordelen van bakken!