Skip to main content

Tijdens mijn afstuderen heb ik onderzoek gedaan naar wat goede zorg in een gezinshuis inhoudt en hoe gezinshuisouders dat vormgeven. Ik ontdekte dat het belangrijkste instrument in een gezinshuis de gezinshuisouder zelf is. Dit komt steeds weer terug: wie ben ik en wat heeft de jongere nodig?

De sterke kanten van jongeren

Als gezinshuisouder probeer ik steeds de sterke kanten van de jongeren beter te begrijpen en uit te bouwen. Dat is niet altijd makkelijk, omdat ik mezelf meeneem, de jongeren allemaal anders zijn en hun vroegere ervaringen, huidige overtuigingen en het dagelijkse leven, opmerkingen van docenten, vrienden en familie van de jongeren van invloed is. Bovendien heb ik hier thuis ook mijn eigen kinderen en partner, met hun eigen meningen en reacties.

Buiten het jeugdzorgsysteem om

Ik heb lang geprobeerd mijn passie en werk buiten het jeugdzorgsysteem in te vullen, maar dat bleek niet haalbaar. Daarom zoek ik binnen dit systeem naar manieren om mijn passie en talenten volledig tot hun recht te laten komen. Dit vraagt van mij dat ik constant alert blijf op mijn eigen pad, mijn handelen en of dit nog past bij wie ik ben.

Leave a Reply