Skip to main content

Samen bakken, verbinden en kansen creëren voor jongeren!

In de complexe wereld is het belangrijk dat jongeren zelfstandig dingen doen en hun eigen weg gaan. Toch heb ik als (gezinshuis)ouder en tijdens mijn studie tot toegepast psycholoog gemerkt hoe quality time samen en verschillende leuke activiteiten doen onmisbaar is tijdens de tienerjaren. Zo ontstond De Bakbox: samen bakken, lachen en genieten. Lekker bezig zijn, gezelligheid en plezier. Met De Bakbox bak je samen iets lekkers, leer je met en van elkaar en maak je mooie herinneringen.

Passie en Wens

Bij De Bakbox gaan we voor het ondersteunen van ouders en tieners tijdens de adolescentiefase. We bieden leuke uitdagende en leerzame activiteiten en delen  informatie vanuit de adolescentiepsychologie en pedagogiek, zodat ouders en tieners in contact blijven, nieuwe ervaringen opdoen en talenten ontwikkelen.

In de eigen vertrouwde omgeving samen bakken met kwalitatieve ingrediënten, waar heerlijke baksels en spontane gesprekken ontstaan. We geloven niet in snelle oplossingen, maar het faciliteren van een waardevol en inspirerend proces waarin verbondenheid met elkaar centraal staat. We willen dat De Bakbox kan bijdragen aan kansrijke tienerjaren, waarin zelfvertrouwen en positieve interactie opbloeit.

Bakken was nog nooit zo lekker én sociaal!

De opbrengst van De Bakbox is bestemd voor de talentontwikkeling van jongeren die tijdelijk niet thuis kunnen wonen. We kunnen hen hiermee verschillende activiteiten aanbieden die bij hun interesses passen.

Geniet maandelijks van quality time, nieuwe ervaringen opdoen en plezier samen.

Missie

Bij De Bakbox willen we dat tieners samen met hun ouders, mentoren en/of hulpverleners leuke dingen doen. Door samen te bakken, ontdekken en ontwikkelen tieners nieuwe talenten en vaardigheden. Deze gezellige momenten dragen bij aan preventieve zorg, plezier, verbinding, motivatie en een positief toekomstbeeld.

Visie

We geloven in de kracht van 'doen' als middel om de band tussen volwassenen en tieners te versterken, om jongeren te stimuleren en te inspireren. Door samen leuke activiteiten te ondernemen, streven we ernaar een positieve impact te hebben op de ontwikkeling en het welzijn van gezinnen en jongeren.

Het Team