De Bakbox plezier en verbinding leuke activiteit lekker voor tieners door heel Nederland bezorgd

Missie

Bij De Bakbox geloven we in de kracht van samen bakken als een leuke activiteit voor thuis, die niet alleen de band tussen ouders en tieners versterkt, maar ook andere jongeren helpt en bijdraagt aan gelijke kansen. Met plezier, creativiteit en heerlijke lekkernijen willen we waardevolle momenten creëren die een leven lang meegaan.

Meer dan bakken

Hoi, ik ben Sarina Kriek-Kooij – creatieveling, toegepast psycholoog en ondernemer. Mijn hart gaat uit naar de boeiende ontwikkeling van jongeren, die voor iedereen anders is afhankelijk van context en levenservaringen. Als (gezinshuis)ouder van jongeren, sta ik dagelijks voor de uitdagingen op het gebied van sociale interacties, motivatie en zelfbeeld. Het raakt me diep, want ik geloof sterk in hun unieke talenten, essentieel voor onze wereld. Mijn passie? Die talenten prikkelen en zichtbaar maken.

We zijn ons gewoon om ons te richten op wat niet goed gaat, wat veel energie kost en onze lach doet verdwijnen. Maar nu besef ik, en zie ik om me heen, dat we te weinig ruimte laten om te schitteren en te genieten. Elke dag werk ik bewust aan het balanceren tussen probleemgericht denken en zien wat goed gaat. Mijn diepste wens? Het script omdraaien, erkenning geven aan talenten en kwaliteiten de ruimte geven die ze verdienen. Samen een positieve verandering inzetten.

Samen bakken, verbinden en kansen creëren voor jongeren!

In deze wereld van drukte en volle dagen is het soms fijn als de jongere zichzelf vermaakt. Toch besefte ik dat juist quality time zonder scherm zoveel meer brengt voor tieners. Daarom ben ik bewust tijd gaan maken voor toffe activiteiten met ‘mijn’ tiener(s). Samen bakken is zo’n activiteit die niet alleen voor gezelligheid zorgt, iedereen kan, maar ook een kans biedt om in gesprek te raken. Tijdens mijn studie tot toegepast psycholoog ontdekte ik dat bakken met tiener(s) een uitdagende activiteit is die bijdraagt aan hun hersenontwikkeling, plezier brengt, talenten (h)erkent en goede gespreksstof oplevert. Uit deze ervaring is eerst Andere Koek coaching gestart. Toen ik stopte als coach en gezinshuisouder werd, is hieruit De Bakbox ontstaan. Met de bakboxen wil ik ouders inspireren en ondersteunen in het versterken van de band met hun tiener(s).

Met de Bakbox slaan we samen de handen ineen, want de volledige opbrengst gaat naar jongeren om gelijke kansen te creëren. We geloven in de kracht van verandering, wetende dat gelijke kansen een uitdaging vormen. Deze kansen verschillen sterk, afhankelijk van het gezin waarin je wordt geboren, de wijk waarin je opgroeit, je sekse, je huidskleur, enzovoort. Maar in plaats van passief toe te kijken, geloven we juist in actie ondernemen. We zetten ons in om  dit initiatief kan uitgroeien tot iets groots en positiefs, waarbij we samen een verschil maken voor de toekomst van jongeren. Wil je hieraan bijdragen, heb je een goed idee of talent wat ons kan helpen kom dan eens bij ons kijken, de deur staat open.

Team

Sarina

Creatief ondernemer - coach

Sarina is de ideeën generator, de onderzoeker en kennisspons die De Bakbox maakt tot wat het is.

Martijn

Chef financiën

We kunnen niet zonder Martijn zijn kennis over financiën en geduldige uitleg en advies over regels en mogelijkheden.

Rosalie

Chef uitvoering

Rosalie test elke bakbox op uitvoering, ingrediënten, materialen en smaak.