De Bakbox

Verbinden, plezier en mentaal sterker!

Tijdens mijn avontuur: de vierjarige opleiding tot toegepast psycholoog, ontdekte ik een onverwachte sleutel tot het welzijn van tieners. Na de pandemie die de ontwikkeling en welzijn van tieners geen goed deed, kwam ik tijdens mijn onderzoek bij ouders en tieners erachter, dat ouders eigenlijk de superhelden zijn die hun kinderen het beste kennen en kunnen helpen.

De Bakbox, waar bakken niet alleen goed is voor de smaakpapillen, maar een creatieve activiteit, die de band tussen ouders en tieners versterkt.

Soms zit de oplossing voor complexe vraagstukken gewoon in een simpel recept!

Ouders maakte zich zorgen over het welzijn en gedrag van hun tieners. Standaardtips zoals mediteren, yoga, en trainingen stonden de tieners niet voor open. Wetenschappelijk bewijs toonde aan dat bakken vele voordelen heeft en bijdraagt aan het ontwikkelen van vaardigheden en een mindful ervaring biedt. En zo werd De Bakbox geboren: Uit mijn persoonlijke liefde voor bakken en het verlangen om ouders en tieners in contact te laten blijven en brengen op een manier die niet ongemakkelijk is.

Bekijk hier de verschillende bakboxen!

Wetenschappelijk onderbouwd

Lees meer